Manchester United blijft sprokkelen: gelijkspel tegen Arsenal

30 september 2019, 23:02   Bijgewerkt: 30 september 2019, 23:09

Manchester United heeft drie dagen voor het Europese duel met AZ gelijk gespeeld in de topper tegen Arsenal (1-1). Daarmee is United bezig aan de slechtste seizoensstart in dertig jaar. De twintigvoudig kampioen van Engeland bezet de tiende plaats, met slechts negen punten. Ook Arsenal schiet weinig op met de remise. De Londenaren staan vierde, op negen punten van koploper Liverpool.

De Engelse regen illustreerde het vertoonde spel van beide ploegen. Zowel United als Arsenal legde armoedig voetbal op de mat van Old Trafford. Pas na een klein half uur was er even sprake van opwinding. Met een handige beweging en dito schot zette Andreas Perreira keeper Bernd Leno voor het eerst serieus aan het werk. Richting de rust kwamen beide ploegen iets meer los. De pas achttienjarige Bukayo Saka kwam na een counter gevaarlijk voor David De Gea. Maar de Spaanse doelman hield de linksbuiten van Arsenal van scoren af. Op slag van het rustsignaal gaf Scott McTominay het thuispubliek reden tot juichen. Buiten de zestien schoot de middenvelder uit stand raak. Leno stond aan de grond genageld en bleef kansloos achter.

Arsenal kwam in de tweede helft beter voor de dag. De ploeg van Unai Emery oogde vooral in het eerste deel een stuk vastberadener. Dat leverde The Gunners ook vlot de gelijkmaker op. Na slordig balverlies van Axel Tuanzebe ging Pierre-Emerick Aubameyang er met de bal vandoor en gaf hij De Gea het nakijken. Bij die goal behoedde de VAR zijn collega scheidsrechters van een grote blunder. De assistent stak zijn vlag omhoog voor buitenspel, terwijl Harry Maguire duidelijk buitenspel ophief.

United schrok zichtbaar van de gelijkmaker. Even stond de thuisploeg met de rug tegen de muur. Het kwam goed weg toen Saka van dichtbij over schoot. Halverwege de tweede helft kwam United de schrik te boven en ontstond een intense strijd zonder goed voetbal. United had de beste kansen. McTominay kopte bij de tweede paal wonderbaarlijk genoeg over en Leno redde knap op een gevaarlijke vrije trap van Marcus Rashford (foto). Arsenal hoopte nog tevergeefs op een succesvolle uitbraak, maar ook de Londenaren kwamen niet meer tot scoren en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen