Cillessen: levensgevaarlijk Ajax lijkt op FC Barcelona

1 oktober 2019, 18:06   Bijgewerkt: 1 oktober 2019, 19:05

Jasper Cillessen kijkt uit naar het weerzien met Ajax. De doelman van Valencia speelt morgen in eigen huis tegen de Amsterdammers in de Champions League en waarschuwt de Spaanse ploeg alvast voor een 'levensgevaarlijke' tegenstander.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel werd de Oranje-international gevraagd naar de kwaliteiten van zijn oude ploeg, waar hij vijf jaar onder contract stond. "De kracht van dit Ajax is dat ze altijd willen blijven voetballen en aanvallen", vindt Cillessen. "Ze willen het iedere tegenstander verschrikkelijk moeilijk maken, dat hebben we vorig jaar kunnen zijn. Dat maakt Ajax levensgevaarlijk."

Zowel Ajax als Valencia wonnen hun eerste duel in de groep. De Nederlands kampioen versloeg Lille (3-0), terwijl Valencia op Stamford Bridge verrassend won van Chelsea: 0-1. Een favoriet toewijzen doet Cillessen niet. Wel vergelijkt hij Ajax met een gerenommeerde Spaanse ploeg, waar hij de afgelopen drie jaar onder contract stond. "Ik vergelijk Ajax altijd met Barcelona, want de voetbalfilosofie van beide clubs komt behoorlijk overeen."

De winnaar van het treffen in Spanje zet alvast een reuzenstap richting overwintering in het miljardenbal. Cillessen kan niet wachten tot het woensdagavond is. "Het is een fantastische wedstrijd voor mij om te spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen