RB Leipzig tegen Lyon op zijn hoede voor 'erg creatieve' Memphis

1 oktober 2019, 19:00

RB Leipzig vreest voor het gevaar van Memphis Depay voorafgaand aan de wedstrijd tegen het geplaagde Olympique Lyon. Julian Nagelsmann, coach van de Bundesligaploeg, vindt de Nederlander het gevaarlijkste wapen van de Fransen.

Als koploper van Groep G begint Leipzig als favoriet aan het duel in Duitsland. Dankzij twee goals van Timo Werner werd vorige maand Benfica buitenshuis verslagen (1-2). Olympique Lyon, dat al zeven duels op rij niet won, kwam in Zuid-Frankrijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zenit St. Petersburg.

Toch vreest Nagelsmann op de persconferentie voor de aanvallende kracht van de Fransen. Vooral voor Memphis Depay is Leipzig op zijn hoede. "Als hij zijn snelheid gebruikt, wordt het heel lastig om hem nog te verdedigen. Hij is erg creatief en we moeten er daardoor voor zorgen dat hij zijn snelheid niet kan gebruiken."

Leipzig, dat in Duitsland afgelopen weekend op pijnlijke wijze de koppositie verloor na een 1-3 thuisnederlaag tegen Schalke 04, heeft volgens Nagelsmann een simpel strijdplan om Memphis onschadelijk te maken. "We zullen proberen dat er zo min mogelijk ballen in zijn richting zullen gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen