Nieuwe CL-dreun voor Real na puntverlies tegen Brugge

1 oktober 2019, 20:58

Een sensatie van jewelste in Groep A van de Champions League: Real Madrid heeft zich in eigen huis verslikt in Club Brugge. De Madrilenen kwamen in Bernabeu ternauwernood niet verder dan 2-2, vooral dankzij een verdedigend erbarmelijke eerste helft van De Koninklijke. Daar profiteerde Brugge, met Ruud Vormer in de basis optimaal van.

Veel kansen kregen de Belgen niet eens voor rust, maar de druistige spits Emmanuel Dennis profiteerde optimaal van wanorde in de Madrileense defensie. Al in de negende minuut opende hij de score, nadat de van een schorsing teruggekeerde Sergio Ramos buitenspel ophief. Met meer geluk dan wijsheid tikte Dennis de bal binnen, want dankzij zijn kolderieke poging stond Thibaut Coutios op het verkeerde been: 0-1.

In aanvallend opzicht herstelde Real zich na de vroege tegentreffer behoorlijk. Onder meer Karim Benzema en Toni Kroos kregen kansen, maar scoorden niet. Dat deed Dennis wederom wel aan de andere kant. En weer zat er een moment van vermaak bij, want de spits struikelde eerst bijna over zijn eigen benen, alvorens hij op knappe wijze de bal met een lob in het net werkte.

Zinedine Zidane greep in de rust in en liet onder meer zijn doelman achter in de kleedkamer. Volgens de club met een blessure, al keepte Courtois ook geen beste wedstrijd. Met ook Marcelo als nieuwe linksback begon Madrid een storm richting het Brugse doel. Nadat Sergio Ramos al vroeg de spanning had teruggebracht door op de rand van buitenspel binnen te tikken.

Na die snelle 1-2 bleven de grote kansen echter uit voor Madrid. Brugge, koploper in België, hield eigenlijk redelijk eenvoudig stand. Captain Ruud Vormer pakte vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd zijn tweede gele kaart en toen boog Brugge toch het hoofd: Casemiro kopte op knappe wijze de 2-2 achter Simon Mignolet.

In het vervolg sleepte Brugge er nog met enige moeite een punt uit. Iets waar ze voorafgaand voor getekend zouden hebben. Vormer en co hebben nu twee punten uit twee duels, Ă©Ă©n meer dan Real Madrid, dat eerder met 3-0 bij Paris Saint-Germain verloor.