Nederlaag in blessuretijd zorgt voor flinke kater bij Atalanta

1 oktober 2019, 21:03

Atalanta Bergamo heeft het eerste punt in haar CL-historie in rook zien opgaan. De Italianen – met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis – verloren in de vijfde minuut van de blessuretijd in San Siro van Sjachtar Donetsk (1-2).

Het eerste duel in het miljardenbal eindigde op bezoek bij Dinamo Zagreb (4-0 verlies) in een deceptie, maar de start tegen de Oekraïners was veelbelovend. Na nog geen tien minuten mocht Atalanta aanleggen vanaf elfmeter. Josep Ilicic legde aan, maar zag dat Andriy Pyatov zijn inzet keerde.

Later in de eerste helft was het alsnog raak, toen Hateboer de spits Duvan Zapata op uitstekende wijze bediende en de aanvaller binnen zag koppen. De eerste goal voor Atalanta in de Champions League was daarmee een feit en het leek te opmaat tot een eerste zege.

Die kwam er niet, want Júnior Moraes maakte kort voor rust de 1-1 en dat leek in Milaan, waar Atalanta haar Europese wedstrijden speelt, lange tijd ook de einduitslag. Totdat Manor Solomon in de 94ste minuut Bergamo in Milaan in rouw dompelde door de late 1-2 te produceren. Het lag in de laatste minuut plots helemaal open in de verdediging van Atalanta en Solomon schoof van dichtbij de winnende treffer binnen.

Een flinke deuk in de overwinteringsplannen voor Atalanta. De club is nog puntloos en weet dat de andere drie ploegen wel al een driepunter te pakken hebben. Zagreb en Manchester City komen later vanavond nog in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen