Paris Saint-Germain kan overwintering al ruiken na zege in Turkije

1 oktober 2019, 23:03

Paris Saint-Germain heeft na de tweede wedstrijd in de groepsfase al zo goed als zeker de volgende ronde van het toernooi bereikt. Nadat eerder Real Madrid in Parijs werd vernederd, werd er nu met slechts 0-1 gewonnen van Galatasaray. Mauro Icardi bleek de matchwinner na het afronden van een zeer fraaie aanval.

Paris Saint-Germain had zich in de eerste speelronde dus al meteen laten gelden door thuis met 3-0 te winnen van Real Madrid. De Franse topclub wil na jaren van teleurstelling op Europees niveau nu eindelijk doordringen tot ver in het miljardenbal. Door het gelijkspel van Real Madrid eerder vanavond was er PSG veel aan gelegen om ook de tweede wedstrijd te winnen en zodoende al meteen een reuzenstap te zetten richting overwintering. Het begin van de Fransen tegen Galatasaray, dat in de eerste speelronde gelijk had gespeeld tegen Club Brugge (0-0), was uitstekend. Direct werd Ángel Di María, die twee keer scoorde tegen Real, alleen voor de keeper gezet, maar hij stuitte op doelman Fernando Muslera.

De Uruguayaanse goalie was niet lang daarna opnieuw belangrijk door een geplaatst schot van Di María uit de bovenhoek te plukken. Het bleef eenrichtingsverkeer in het restant van de eerste helft, maar ondanks schotkansen van Icardi, Pablo Sarabia en Thomas Meunier bleef de 0-0 stand op het bord staan in de rust. Galatasaray liet zich nauwelijks zien in de eerste helft, maar was aan het begin van de tweede helft wel meteen gevaarlijk met een goede vrije trap van Jean Michaël Seri. Helaas voor de middenvelder tikte PSG-keeper Keylor Navas de bal uit de linkerhoek.

Fraai uitgespeeld

Paris Saint-Germain zochten geduldig naar de ruimtes en dat leverde vlak na rust een zeer fraaie treffer op. Na het rondspelen rond de zestien werd een steekpass gegeven op Sarabia, die breed kon leggen op Icardi en werd het 0-1. Bijna was PSG die voorsprong echter ook snel weer kwijt, maar een inzet van Radamel Falcao werd door Marquinhos van de lijn gehaald. Zonder groots te spelen en bovenal zonder verdere doelpunten voetbalde PSG het duel daarna uit en heeft het nu vijf punten voorsprong op de Turken, die derde staan in de poule.