Manchester City koploper in groep na magere zege

1 oktober 2019, 23:04

Manchester City heeft de koppositie in poule C overgenomen van Dinamo Zagreb. De nummer twee van de Premier League kreeg genoeg kansen, maar had desondanks een moeilijke avond tegen de Kroaten. Een treffer in de tweede helft van Raheem Sterling brak de ban en een doelpunt van invaller Phil Foden in de absolute slotfase bleek het slotakkoord van deze magere thuiszege: 2-0. Het zet daardoor ook meteen tegenstander Zagreb op een marge van drie punten.

Ondanks een riante 0-3 uitoverwinning op Shakhtar Donetsk was Manchester City na één speelronde nog geen koploper in groep C. Dit kwam, omdat Dinamo Zagreb met 4-0 van Atalanta had gewonnen. Aan City dus de taak om de koppositie te veroveren, maar makkelijk ging dat niet. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag vanuit zijn positie wel een sterk Manchester City acteren, vooral op aanvallend gebied. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg van trainer Pep Guardiola de beste kansen kreeg. Sergio Agüero noteerde de eerste mogelijkheid, maar het lukte hem niet om de keeper voorbij te spelen.

Late goals

De grootste kans voor rust kwam van de voet van ?lkay Gündo?an, die fraai op de lat schoot boven de Kroatische sluitpost Dominik Livakovi?. Die zag vervolgens ook David Silva maar net naast de rechterpaal schieten en dus mocht Zagreb zeker niet klagen met de doelpuntloze ruststand. Ook na de pauze ploeterde City verder op jacht naar de bevrijdende goal. Toch duurde het langer dan een uur voordat die treffer viel, maar nadat Riyad Mahrez met een strakke pass Sterling bereikte kon laatstgenoemde alsnog de ban breken: 1-0. Zagreb moest meer risico's gaan nemen, maar heel veel echt grote kansen leverde dat niet op voor City. Pas diep in de blessuretijd leverde een razendsnelle counter de 2-0 op, nadat Sterling invaller Foden bediende.