Meijer hoopt op Schrouff: "De la Vega moet vertrekken"

2 oktober 2019, 07:52   Bijgewerkt: 2 oktober 2019, 13:47

Mauricio Garcia de la Vega maakt momenteel één grote puinhoop van Roda JC: de supporters zijn boos, het personeel werkt niet meer en de financiële schulden lopen met de dag op. Hessel Meijer, een van de directeuren, wil de Mexicaan dan ook zo snel mogelijk uit Kerkrade laten verdwijnen en doet een beroep op meermalig Roda-redder Frits Schrouff. "Ik kan niet begrijpen waarom Schrouff op dit moment de boel de boel laat en hoop dat hij en zijn adviseurs het licht zien."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Deze situatie moet zo snel mogelijk stoppen. En dat gebeurt pas als De la Vega weg is", stelt Meijer, die niet van plan is de man die lang de potentiële nieuwe eigenaar leek te betalen voor een exit. "Het liefst zou ik hebben dat dat gebeurt zonder hem ook maar 1 euro mee te geven. Hoe haal je het in je hoofd om zo iemand nog geld mee te willen geven? Hij is keihard in gebreke gebleven." Zodra De la Vega, van wie Meijer verwacht dat hij heel weinig geld heeft, is vertrokken, zouden er andere investeerders beschikbaar zijn in te stappen.

Lees ook: De la Vega vertrekt niet zomaar bij Roda JC: "Ik geef nooit op"

"We moeten echt oppassen dat dit niet de ondergang van Roda JC wordt. Er moet snel een oplossing komen, want straks moeten de lonen weer betaald worden en andere rekeningen voldaan. Op dit moment is daarvoor geen geld en dus zou een van de partijen het faillissement kunnen aanvragen", duidt Meijer de ernst van de zaak.

De stichting FSU kan De la Vega ontslaan en daarin zitten de commissarissen en directieleden van de firma van Schrouff, meermaals redder van Roda JC. "Ik heb enorm veel respect voor alles wat hij voor de club heeft gedaan, want hij heeft enorm veel geld in Roda JC gestopt en zou daarvoor een standbeeld verdienen", aldus Meijer, die echter hoopt dat hij ook ditmaal ingrijpt. "Het moet niet zo zijn dat de mensen straks denken 'wat hebben we aan het geld van Schrouff gehad, want nu zijn we failliet'."

Lees ook: 'Roda JC-redder' Schrouff is het beu: "Laat ze het maar oplossen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen