Van de Beek heeft geen voorkeur tussen '8' en '10'

2 oktober 2019, 08:19

Donny van de Beek is terug bij Ajax en een van de belangrijkste vragen is: waar moet hij op het middenveld staan in het team van Erik ten Hag. Vorig seizoen kende hij een goed jaar achter de spits, maar met de komst van Quincy Promes zou hij ook een linie kunnen terugzakken. Zelf heeft hij geen duidelijke voorkeur: "Waar ik sta, maakt me oprecht heel weinig uit."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over de discussie waar hij moet spelen op het Ajax-middenveld. "Op 8 krijg je iets meer ruimte om te voetballen en dat is ook wel lekker", maakt hij de vergelijking. Dat veel fans hem het liefst op tien zien spelen, snapt de international wel. "Omdat het achter de spits qua goals en assists goed liep. Nu moet ik wat meer rekening houden met de controle, maar het bijsluiten kan nog steeds. Op 10 kun je continu blijven gaan en nu is het meer het moment herkennen en uitkiezen."

Ondanks het vertrek van Frenkie de Jong en Lasse Schöne begint het steeds beter te lopen op het middenveld. "Het was even wennen. Nu begrijp ik de spelerskwaliteiten om me heen steeds beter", aldus Van de Beek. "Qua spel is nog niet alles geweldig en kunnen we nog veel progressie boeken. Maar in deze fase van het seizoen mogen we niet klagen hoe we ervoor staan. Misschien zijn we zelfs wat verder dan vorig jaar en dat geeft rust."

Lees ook: 'Neres en Mazraoui op de Ajax-bank

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen