Roord wacht andere rol bij afwezigheid van kwintet sterkhouders

2 oktober 2019, 10:37

De Oranje Leeuwinnen moeten tijdens de komende EK-kwalificatieduels sterkhouders Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Shanice van de Sanden, Jackie Groenen en Kika van Es missen. Daardoor zijn er extra ogen gericht op de speelsters daarachter, onder wie Jill Roord. De aanvalster van Arsenal was lang de twaalfde speelster in de selectie van Sarina Wiegman, maar wacht nu een hele andere rol. "We zijn na het WK een nieuwe fase ingegaan. En ik ook. Ik krijg nu de kans om het te laten zien."

Dat vertelt ze tegenover het Algemeen Dagblad over haar rol, die heel lang op het tweede plan was bij de Leeuwinnen. Steevast invalster, maar zelden basisspeelster. Óók toen ze op het WK als invalster scoorde tegen Nieuw-Zeeland, al heeft die goal en dat toernooi heel veel veranderd. "De aandacht die ik krijg is verdubbeld. Niet alleen op de sociale media, maar ook op straat. Als ik op Schiphol loop of ergens in de stad, dan word ik ineens herkend." 

Tegen Slovenië en Rusland, de komende twee wedstrijden, wacht er voor Roord opnieuw een grotere rol. "Ik heb nog niet zo vaak in de basis gestaan en wil me heel graag laten zien. Als ik vroeger naar Zeist kwam, zei ik tegen mezelf: hopelijk mag ik wat minuutjes maken. Nu weet ik dat ik in principe ga spelen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen