Bizot onder indruk van Slot: "Plan is helderder dan laatste jaren"

2 oktober 2019, 12:17   Bijgewerkt: 2 oktober 2019, 12:38

Marco Bizot denkt dat het een goede zet is geweest van AZ om Arne Slot door te zetten als hoofdcoach van AZ. De keeper merkt dat er dit seizoen soms meer lijn zit in het tactisch plan van de Alkmaarders dan afgelopen jaar. "Er is dit seizoen structureel een duidelijk plan en idee van hoe we het gaan doen en hoe we dat gaan uitvoeren."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over Slot, die tot dusver een hele goede indruk maakt bij AZ. "Ik denk dat dat plan helderder is dan de afgelopen jaren", vertelt de minstgepasseerde doelman van de Eredivisie dit seizoen tot dusver. Dat Slot al twee jaar rondliep bij AZ, is voor hem een groot voordeel geweest. "Zo wist hij wat wij als groep misten en hoe hij dit aan de groep kon toevoegen. Ik denk dat hij op de goede weg is om dat er in te stampen. Dat zie je terug op het veld."

Van de eerste vijftien officiële duels werd alleen van Vitesse verloren, al wacht donderdagavond met Manchester United wel de beste tegenstander tot dusver. Bizot: "Het zal voor ons als groep een geweldige ervaring zijn, waarbij het doodzonde is dat we niet in ons eigen stadion kunnen spelen. Maar oke, voor veel spelers zijn dit leermomenten waar ze voor de rest van hun carrière wat aan hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen