Dest hoopt volgende maand keuze tussen Oranje en VS te maken

3 oktober 2019, 07:36

Sergino Dest wil volgende maand zijn keuze tussen Amerika en het Nederlands elftal gemaakt hebben. De rechtsback van Ajax, die gisteren (woensdag) zegevierde op bezoek bij Valencia (0-3) zit niet bij de selectie van de Verenigde Staten voor de aanstaande interlandperiode en dat lijkt op eigen verzoek. "Ik heb sowieso nog niet gekozen en ik moet nog langer nadenken over beide opties."

Dat laat de verdediger weten in gesprek met FOX Sports. Vorige maand maakte Dest in een oefenwedstrijd zijn officieuze debuut voor Team USA. Als hij deze interlandperiode weer in actie zou komen, was zijn interlandkeuze voor de rest van zijn loopbaan definitief.

Dest stelt zijn keuze nog even uit, want hij komt op eigen verzoek volgende week niet voor Nederland of Ameria uit. Op de waarom vraag van zijn afwezigheid, reageert de jongeling wat afwijzend. "Ik wil het daar liever niet over hebben. Ik heb sowieso nog niet gekozen en ik moet nog langer nadenken over beide opties."

Met bondscoach Gregg Berhalter had Dest onlangs een gesprek over zijn absentie. "Daar heb ik gezegd dat ik er nog niet uit heb. Het is een beslissing die ik voor mijn hele leven moet maken. Hopelijk maak ik die keuze volgende maand, als ik er uit ben. Maar als ik de tijd langer nodig heb, neem ik die ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen