Johnsen kijkt met kwakkelend PEC uit naar weerzien in Friesland

3 oktober 2019, 14:32

Dennis Johnsen weet dat PEC Zwolle snel punten moet gaan pakken om de onderste regionen te verlaten. De Ajax-huurling neemt het met de Zwollenaren zaterdag op tegen zijn oude ploeg SC Heerenveen. Hij speelde twee seizoenen in de jeugdopleiding van de Friese club.

De ploeg van John Stegeman staat met zeven punten op een teleurstellende vijftiende plaats. Het gat met ADO Den Haag, dat op de gevaarlijke zestiende positie staat, is maar een punt. Op de website van de club laat Johnsen weten dat er geen sprake van paniek is binnen de ploeg. "In het begin hadden we het moeilijk, mede omdat we veel nieuwe spelers hadden en er veel blessures waren. Dat heeft tijd nodig. Maar we komen steeds beter in ons spel en gaan elkaar beter vinden. Ik hoop dat we dat snel kunnen omzetten in het winnen van wedstrijden."

Dat moet dan zaterdag gebeuren, tegen SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. Johnsen speelde twee jaar in de jeugdopleiding voor de Friezen. Vervolgens stapte hij over naar Ajax, om vorig seizoen op huurbasis terug te keren in Heerenveen. Het is wel een beetje een speciale wedstrijd voor mij. Mijn tijd in Friesland was toch mijn eerste periode in Nederland. Het zal leuk zijn om de mensen daar weer te zien. Ik heb er nog veel vrienden."

De 21-jarige Johnsen maakte dit seizoen pas een treffer en weet dat het rendement omhoog moet. Anders kan hij een toekomst bij Ajax op zijn buik schrijven. "Ik wil een belangrijke speler zijn voor het team en bewijzen dat ik op dit niveau thuishoor. Ik hoop meer rendement te hebben dan in de afgelopen seizoenen. Daar zijn we hard voor aan het werk en hopelijk gaat dat er snel uitkomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen