Buijs legt druk op Groningen: "Deze thuisduels moeten we winnen"

3 oktober 2019, 16:51

FC Groningen-trainer Danny Buijs beseft dat zijn elftal vrijdagavond maar één ding kan doen in het thuisduel met RKC Waalwijk: winnen. Na topduels met Ajax en PSV wacht de laagvlieger uit Brabant, die tot dusver slechts één punt pakte. "Als we ons niveau halen, hoeven we voor RKC zeker niet bang te zijn", aldus Buijs.

Op de clubsite blikt hij vooruit op het treffen met RKC Waalwijk, waarvoor Samir Memisevic en Kaj Sierhuis terugkeren in de wedstrijdselectie. "Wedstrijden die we 'even appeltje-eitje' winnen, zijn er voor FC Groningen weinig bij. We zullen tegen RKC vooral aan de bal goede dingen moeten laten zien, anders kunnen we toch kwetsbaar worden. Alleen goed verdedigen is tegen RKC zeker niet voldoende", beseft Buijs, die de druk wel wat opvoert. "Dit zijn de thuiswedstrijden die we moeten winnen."

Door de rentree van Sierhuis en Memisevic is de selectie van FC Groningen helemaal fit, alleen Michael Breij en Django Warmerdam (schorsing) ontbreken nog. De bank zal dan ook goed bezet zijn vrijdagavond. "En reken maar dat tien van de twaalf spelers die vrijdagavond op de bank zitten, eigenlijk vinden dat ze in de basis hadden moeten staan", aldus Buijs. "Voor de vier meest aanvallende posities hebben we tien of elf spelers tot onze beschikking. Daarin is de concurrentie groot."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen