De Jong probeert hoofd koel te houden: "Dit raakt ons direct"

3 oktober 2019, 18:58

Het is momenteel zeer onrustig bij Roda JC door alle perikelen rondom Mauricio Garcia de la Vega, toch probeert trainer Jean-Paul de Jong zich vooral te focussen op wat er op het veld gebeurt. "Hoe moeilijk dit ook is, wij zullen dit als groep moeten dragen", zei hij in aanloop naar het treffen met Telstar. 

Dat vertelt de coach tegenover De Limburger, bijvoorbeeld over het feit dat alle onrust zorgde voor puntenaftrek. "Daar kun je je niet voor verschuilen", erkende De Jong, die door het puntenaftrek onderaan de Eerste Divisie komt te staan met zijn elftal. "Het voetbal is hier helaas op de achtergrond geraakt. Dit zijn natuurlijk dingen die ons direct raken."

Toch probeert De Jong zich zo weinig mogelijk met alle randzaken bezig te houden. Alleen als zijn spelersgroep in het geding komt, zoals het geval was bij het salaris van spits Iké Ugbo, treedt de oefenmeester naar de voorgrond. "Ook al stormt het buiten nog zo heftig. Ik zal er alles aan doen om mijn groep hier doorheen te loodsen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen