Groep C: Vilhena verliest weer, Basel en Trabzonspor gelijk

3 oktober 2019 – Tonny Vilhena (op archiefbeeld) zit behoorlijk in de problemen in de Europa League met Krasnodar FK: na de afgang bij FC Basel (5-0) verloor de Russische ploeg in eigen huis ook van Getafe (1-2). Bij de andere wedstrijd in de poule, tussen Trabzonspor en FC Basel, kwam geen winnaar: 2-2.

Groep C: Vilhena verliest weer, Basel en Trabzonspor gelijk

Vilhena – die afgelopen weekend met tweemaal geel en dus rood van het veld werd gestuurd en ook tegen Getafe op de bon ging met geel – stond net als Marcus Berg en Younes Namli in de basis bij de thuisclub. Zij konden echter niet voorkomen dat de gasten sterker waren: een dubbelslag van spits Ángel zorgde na een uur voetballen voor een 0-2 achterstand.

Met voormalig AZ-spits Ari als invaller kwam de thuisploeg nog wel terug tot 1-2, maar een nederlaag was niet meer af te wenden. Daardoor staat Krasnodar FK na twee duels puntloos onderaan in Groep C, waarin het snel punten moet gaan pakken om niet helemaal af te haken voor de plekken in de volgende ronde.

Trabzonspor – FC Basel 2-2
Het had er even schijn van dat Trabzonspor zou winnen van FC Basel, nadat Abdulkadir Parmak en José Sosa de openingstreffer van Silvan Wdimer ongedaan hadden gemaakt. Tien minuten voor het einde maakte Noah Okafor echter vrij snel na de 2-1 alweer gelijk (2-2), waardoor Krasnodar in elk geval nog een beetje in de buurt blijft van de bovenste ploegen.

UEFA Europa League

gerelateerd