Groep F: Arsenal feilloos aan kop, cruciale zege Eintracht

3 oktober 2019, 23:00   Bijgewerkt: 3 oktober 2019, 23:14

Arsenal heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League simpel winnend afgesloten. The Gunners zetten met een 4-0 thuiszege een grote stap naar de volgende ronde in Groep F. Eintracht Frankfurt deed met invaller Bas Dost belangrijke zaken door te winnen van Vitória Guimarães (0-1).

De hoofdrol was weggelegd voor de Braziliaan Martinelli bij Arsenal. De jonge spits scoorde bij zijn basisdebuut in de League Cup ook al razendsnel tweemaal en herhaalde dat kunstje donderdagavond tegen Standard Luik van trainer Michel Preud'homme: binnen een kwartier had hij twee goals achter keeper Vanja Savic: 2-0.

De Braziliaan was ook betrokken bij de laatste treffer: hij gaf vanaf de achterlijn een voorzet op Dani Ceballos, die van dichtbij de 4-0 binnenwerkte. Het was zijn eerste doelpunt namens Arsenal. Joe Willock had in de eerste helft de derde treffer voor zijn rekening genomen. Door de ruime zege staat Arsenal met zes punten alleen aan kop in Groep F, met een feilloos doelsaldo van +7. De zege is bovendien goed nieuws voor de Nederlandse strijd in de coëfficiëntenlijst, omdat 'we' op die manier inlopen op België.

Vitória Guimarães – Eintracht Frankfurt 0-1

Met Bas Dost als invaller, hij kwam een kleine twintig minuten voor tijd Gonçalo Paciência vervangen, boekte Eintracht Frankfurt een belangrijke zege, nadat het eerste duel in de poule verloren ging tegen Arsenal. Evan N'Dicka maakte na ruim een half uur het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Dost en consorten op doelsaldo de tweede plaats weer overnemen van Standard Luik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen