Bergwijn niet in paniek door droogte: "Komt vanzelf"

4 oktober 2019, 07:40   Bijgewerkt: 4 oktober 2019, 09:24

PSV-aanvaller Steven Bergwijn heeft dit seizoen pas twee doelpunten gemaakt, maar het Eindhovense talent raakt daardoor niet in paniek. Zolang PSV de wedstrijden wint, zegt de aanvaller zich niet druk te maken over zijn vorm.

In de voorronde van de Europa League werd een penalty benut en met een vlammend schot droeg hij bij aan de competitiezege op Heracles, maar daarna stokte de teller voor Bergwijn. Vorig seizoen was hij nog goed voor veertien treffers in de Eredivisie en bovendien twaalf assists. "Het is altijd balen wanneer je niet scoort, maar het belangrijkste is dat je die wedstrijden wint", zegt Bergwijn in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Die goals komen vanzelf weer, ik heb vaker in zo'n situatie als deze gezeten."

Met PSV zette Bergwijn gisteren een grote stap naar overwintering in de Europa League door ook het tweede groepsduel te winnen. Tegen Rosenborg werd het 1-4. Toch geeft Bergwijn aan dat er niet te lang moet worden stilgestaan bij die zege. Hijzelf kijkt namelijk weer vooruit. "VVV is een belangrijk duel", doelt hij op de confrontatie met de Limburgers van komende zondag. "Thuis moeten we altijd winnen. We hebben tot nu toe een goed blok gedraaid, maar we moeten het wel goed afsluiten."

Lees ook: PSV bekroont puike Nederlandse prestaties met eenvoudige zege

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen