Wiegman windt er geen doekjes om: "We moeten gewoon winnen"

4 oktober 2019, 11:00

Hoewel een hoop basiskrachten ontbreken, gaat bondscoach Sarina Wiegman ervan uit dat de Oranjevrouwen vrijdag een goed resultaat neerzetten tegen Slovenië. Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Shanice van de Sanden, Kika van Es en Jackie Groenen missen de EK-kwalificatiewedstrijd. Zij kampen met blessures.

De Oranjevrouwen kunnen in Slovenië hun koppositie in de kwalificatiegroep verstevigen. Het team van Wiegman won tot nu toe van Estland (0-7) en Turkije (3-0). "Wij vinden dat we veel beter zijn dan Slovenië. Gezien onze huidige status moeten we gewoon deze wedstrijd winnen", is Wiegman in gesprek met de NOS kraakhelder.

Door de absentie van enkele ervaren krachten, zal Wiegman andere speelsters moeten inpassen. "Gelukkig zijn we de afgelopen jaren in de breedte sterker geworden en kunnen we hun afwezigheid goed opvangen. Er staat nog steeds een hartstikke goed team, dat Slovenië kan bestrijden en een resultaat kan neerzetten", aldus Wiegman.

Miedema

Vivianne Miedema is er wel bij in en tegen Slovenië. Zij denkt dat de Slovenen op de tegenaanval zullen gokken. "Zij zullen de pot dichtgooien. Voor ons wordt het zaak om geduldig te blijven en door hun defensie te breken. Ik voetbal graag in kleine ruimtes en hoop belangrijk te zijn", zegt de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen