Jarige Van den Brom hoopt op cadeau tegen 'gevaarlijk' Vitesse

4 oktober 2019, 15:14

John van den Brom ziet Vitesse als één van de belangrijkste concurrenten voor zijn FC Utrecht in de strijd om de plaatsen achter de topploegen in de Eredivisie. Beide teams treffen elkaar mogen in Arnhem en de trainer van de Domstedelingen hoopt dat zijn ploeg hem een verlaat verjaardagscadeau geeft in de vorm van drie punten. Van den Brom mag vandaag namelijk 53 kaarsjes uitblazen.

De oefenmeester ziet het duel tegen Vitesse als een traditioneel lastige wedstrijd, zegt hij op het clubkanaal. "Het is een gedegen concurrent en dat maakt het al interessant. En voor mij persoonlijk natuurlijk, want ik heb een lang verleden bij Vitesse." Utrecht won vorige week van Willem II en dat wierp zijn vruchten af in aanloop naar het duel tegen Vitesse, stelt Van den Brom. "Dat deed ons heel goed. Je neemt dat mee in de trainingen, dat zie je."

Omschakeling

Utrecht kan tegen Vitesse niet beschikken over Leon Guwara, die rood kregen tegen de Tilburgers. Mark van der Maarel speelt in zijn plaats. Hij moet volgens Van den Brom scherp zin tegen het grote gevaar van Vitesse: de counter. "Zij spelen iets anders. Vitesse is compact teruggegaan en is gevaarlijk in de omschakeling. Ze hebben de bal liever niet en hopen dat wij fouten maken, zodat zij met de kwaliteit voorin toe kunnen slaan. Dat moet wij voorkomen."

Lees ook: Slutsky baalt van erbarmelijke staat grasmat GelreDome

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen