Stam ziet nieuw doel: "We willen dit niveau vasthouden"

4 oktober 2019, 17:48   Bijgewerkt: 4 oktober 2019, 21:07

Feyenoord boekte donderdagavond een knappe én belangrijke 2-0 zege op FC Porto in de Europa League, maar heel veel tijd om van de overwinning te genieten is er niet. De Rotterdammers moeten namelijk zondag weer aan de bak in de Eredivisie, waar zij de punten goed kunnen gebruiken.

Tegen Fortuna Sittard wil trainer Jaap Stam dat zijn team hetzelfde brengt als in de midweekse wedstrijd tegen Porto. "Wij willen dit niveau vasthouden", aldus de oefenmeester van de Rotterdammers via de officiële clubkanalen. "Dat betekent dat we er zondag weer moeten staan." Feyenoord staat in de Eredivisie op de zesde plaats met een achterstand van zeven punten op zowel Ajax als PSV. Nummer drie AZ ligt zes punten voor.

Feyenoord moet - evenals de andere Nederlandse clubs die in Europa actief zijn - vaak drie keer per week in actie komen. "Het is een zware periode met veel wedstrijden. Een tegenstander kan zich bovendien optimaal voorbereiden op ons. Maar als wij als team stappen willen maken, moeten we ook wedstrijden zoals komende zondag winnen", zegt Stam.

Het is nog onduidelijk of Nicolai Jørgensen (ribblessure) en Orkun Kökcu (griep) komend weekend inzetbaar zijn bij Feyenoord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen