Klopp over donderspeech van collega: "Ik was opgestapt"

4 oktober 2019, 19:10   Bijgewerkt: 4 oktober 2019, 19:42

De speech in de rust van RB Salzburg-trainer Jesse Marsch gingen via de officiële mediakanalen van de Oostenrijke club viraal, maar collega-trainer Jürgen Klopp vindt de video helemaal niks. In het filmpje gaat de coach van Salzburg tekeer tegen zijn spelers, nadat ze in de eerste helft op een ruime achterstand stonden tegen Liverpool.

"Als het clubkanaal van Liverpool zo'n video van mij zou publiceren, dan was ik opgestapt", zei de Duitse oefenmeester op de persconferentie. "Meer heb ik er niet over te zeggen." Salzburg stond in de rust met 3-1 achter en had in de eerste helft vrij weinig in te brengen tegen de houder van de Champions League. In de tweede helft kantelde de wedstrijd echter volledig en binnen een kwartier stonden de Oostenrijkers op gelijke hoogte.

Of dit te maken heeft gehad met de speech van Salzburg-trainer Marsch valt nog te billijken. Op de video (onderaan te zien) gaat de Amerikaanse trainer behoorlijk los op zijn spelers. 'Het is geen fucking oefenwedstrijd. Dit is de fucking Champions League', schreeuwde de Amerikaan furieus. 'We hebben veel te veel respect voor Liverpool. We moeten knokken en zij moeten ons voelen in de persoonlijke duels'.

Liverpool won de wedstrijd overigens nog wel. Mohammed Salah maakte twintig minuten voor tijd de winnende treffer namens The Reds.