Dilrosun opnieuw trefzeker bij derde zege op rij van Hertha

4 oktober 2019, 22:27   Bijgewerkt: 4 oktober 2019, 23:23

Het Hertha BSC van Javairo Dilrosun heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Fortuna Düsseldorf, de Nederlander was met een goal wederom belangrijk voor de ploeg uit Berlijn. Het is al de derde wedstrijd op een rij dat Dilrosun op het scoreformulier staat. Landgenoot Karim Rekik bleef negentig minuten op de bank.

Hertha heeft nu de laatste drie wedstrijden gewonnen en is na een matige seizoenstart bezig aan een aardige opmars. De ploeg uit de Duitse hoofdstad kwam na ruim een half uur spelen op achterstand door een penalty van Rouwen Hennings. Nog geen vijf minuten later kwam het alweer op gelijke hoogte door een treffer van de ervaren spits Vedad Ibisevic.

Nog voor rust was het Dilrosun die orde op zaken stelde voor de Berlijnse formatie. De voormalig jeugdspeler van Ajax nam een voorzet in een keer op de pantoffel en zag de bal schitterend in de bovenhoek verdwijnen en bezorgde Hertha zo een 2-1 voorsprong. In de tweede helft maakte Vladimir Darida een derde treffer voor de thuisploeg en besliste hij de wedstrijd. Hertha staat door deze overwinning op een keurige tiende plaats.

Dilrosun is door Erwin van de Looi geselecteerd voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje, als de aanvaller zo doorgaat lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat hij bij het grote Oranje aansluit.