Buijs ondanks ruime zege ontevreden na 'hele slechte wedstrijd'

4 oktober 2019, 22:49

FC Groningen-trainer Danny Buijs zag zijn ploeg met 3-0 winnen van RKC Waalwijk, maar was absoluut niet te spreken over het vertoonde spel. Na afloop van de ruime zege was de coach van de noordelingen daarom bijzonder kritisch.

"Ik vind dat wij een hele slechte wedstrijd hebben gespeeld", klinkt het na afloop in gesprek met RTV Noord. Buijs zag dat zijn speelwijze in de beginfase niet werkte. De reden daarvan is volgens de oefenmeester duidelijk: het veld werd te groot gemaakt door zijn spelers. "We wilden er vanaf het begin meteen opklappen, maar dat kan niet als je in de eerste helft het veld zeventig meter lang maakt. En veel spelers haalden hun niveau niet."

Lees ook: FC Groningen boekt simpele zege op zeer zwak RKC

Buijs deelde slechts voldoendes uit aan Mike te Wierik, Deyovaisio Zeefuik en Sergio Padt. Twee verdedigers en de doelman dus. Volgens de trainer zegt dat genoeg, al is hij ook de spreken over de inzet van de eindelijk scorende spits Charlison Benschop. "Die jongen werkt keihard. Dat is normaal vind ik. Natuurlijk is het dan heerlijk dat hij van de nul af is in de competitie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen