RKC geeft moed niet op: "Hopelijk komt de ommekeer snel"

5 oktober 2019, 09:02   Bijgewerkt: 5 oktober 2019, 13:02

Het dreigt een heel lang seizoen te worden voor RKC Waalwijk, dat vrijdagavond op bezoek bij FC Groningen voor de achtste keer in negen wedstrijden verloor (3-0). Hoewel de promovendus zich al vroeg in het seizoen in een uiterst penibele situatie bevindt, gooien de Waalwijkers de handdoek niet in de ring. "In 25 wedstrijden kun je 75 punten halen", aldus Clint Leemans.

De middenvelder, die dit seizoen door PEC Zwolle wordt verhuurd aan RKC, vindt dat de Waalwijkers als hecht collectief moeten blijven opereren. "We moeten minimaal een zestiende plek uit het vuur gaan slepen. Het wordt een lastig verhaal, maar we moeten er alles aan doen om elke wedstrijd te winnen. Dan zien we wel waar het schip strandt", zegt Leemans tegen Omroep Brabant.

Hans Mulder sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. "We moeten vertrouwen houden. Als de twee grote kansen in het begin van de wedstrijd er wel in gaan, sta ik hier heel anders. We moeten hopen dat het een keer goed valt en dat dat juist ons die boost geeft en het zelfvertrouwen dat we nodig hebben", zegt de routinier tegen het Brabants Dagblad.

Op dit moment vindt Mulder dat RKC, dat nog maar één punt veroverde, op basis van de behaalde resultaten niet Eredivisie-waardig is. "Maar ik zou liegen als ik zeg dat we geen goed voetbal kunnen spelen. Het zit soms zo dicht op elkaar, hopelijk komt de ommekeer snel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen