Cocu's Derby deelt straffen uit voor dronkemansrit

5 oktober 2019 – Derby County heeft Tom Lawrence en Mason Bennett zwaar gestraft voor het veroorzaken van een auto-ongeluk onder invloed van alcohol. De club van trainer Phillip Cocu communiceert via de officiële kanalen dat beide spelers een maximale geldboete hebben ontvangen. Daarnaast hebben zij een taakstraf van tachtig uur opgelegd gekregen.

Cocu's Derby deelt straffen uit voor dronkemansrit

Lawrence en Bennett moeten zes weken salaris inleveren. Zij zetten het vorige week, samen met Derby-captain Richard Keogh, na een teamuitje op een drinken. Op de weg terug veroorzaakten zij een ongeluk, waarbij Keogh zwaar geblesseerd raakte. Lawrence en Bennett kwamen met de schrik vrij, maar werden door de politie wel gearresteerd voor rijden onder invloed.

Beide spelers moeten over tien dagen voor de rechter verschijnen. Keogh niet, maar hij zal in tegenstelling tot zijn teamgenoten voorlopig ook niet op het voetbalveld staan. De verdediger liep bij het ongeluk een ernstige knieblessure op en is vermoedelijk vijftien maanden (!) uit de roulatie.

Eredivisie

gerelateerd