Büttner bevestigt nieuw club: "Dit is als Kuifje in Amerika"

5 oktober 2019, 12:54   Bijgewerkt: 5 oktober 2019, 13:03

Alexander Büttner gaat aan de slag in de Verenigde Staten. Tegenover De Gelderlander vertelt de dertigjarige linksback dat hij in New England Revolution een nieuwe club gevonden heeft. Zijn overgang naar de Major League Soccer heeft Büttner te danken aan Wesley Sneijder.

"Ik ken hem uit mijn jeugdtijd bij Ajax. Zijn vader en Sjaak Swart waren mijn zaakwaarnemers. Nu belde Wesley. Heel joviaal. 'Hey gozer', zei hij. 'Ik heb een mooie club voor je'. Er was geen woord van gelogen", doet Büttner uit de doeken hij bij New England Revolution is terechtgekomen.

Hij moet zijn contract nog ondertekenen, maar Büttner is dolblij met zijn nieuwe club "Ik kom terecht in een competitie met een grote uitstraling. Zlatan Ibrahimovic en Wayne Rooney voetballen er. Wellicht komt David Silva naar de Major League Soccer. Ik sta daar straks tussen. Natuurlijk is dit een droombestemming. Amerika is booming in het voetbal", zegt de linkspoot.

Büttner vertrok afgelopen zomer bij Vitesse, maar had ook in Arnhem kunnen blijven. "Er lag een aanbieding voor drie jaar. Maar we kwamen er niet uit. Besiktas was concreet, maar haakte op het laatste moment af. Er was een rits clubs met belangstelling. Fenerbahçe, PAOK Saloniki, Apoel Nicosia, SPAL, Celtic. Deze week meldden Rangers zich en Stoke City. Maar de beslissing was al genomen. Revolution it is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen