Jans gelukkig bij Cincinnati: "Ik geniet nu weer enorm op het veld"

5 oktober 2019, 11:17

Ron Jans heeft het goed naar zijn zin bij FC Cincinnati, de Amerikaanse club waar de geboren Zwollenaar sinds twee maanden hoofdtrainer was. Daarvoor was de oefenmeester als technisch manager werkzaam bij FC Groningen, een functie waar hij moeilijk aan kon wennen. Spijt van zijn kantoorbaan heeft Jans echter niet.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Jans dat de functie bij Groningen zó veelomvattend was dat hij nooit alles goed kon doen. "Er gebeurde ook van alles binnen de club. Carlos Aalbers vertrok als hoofd scouting, er was veel rumoer in de jeugdopleiding. Het paste gewoon allemaal niet in een dag", aldus de trainer.

"Wat me niet paste, was dat ik altijd moest oppassen met wat ik zei. Als trainer was ik dat niet gewend. Op het einde was de relatie tussen mij en Ernest Faber niet goed, zeker niet van hem naar mij. Dat accepteerde ik maar. Ik hield me afzijdig omdat dat beter was voor de club, maar het voelde niet goed", vervolgt Jans.

Na een tijdje begon Jans het trainen te missen. "Maar ik wilde niet opgeven, ook voor de mensen die me hadden binnengehaald, zoals Hans Nijland. Maar ik moet zeggen: ik geniet nu weer enorm op het veld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen