Lof voor Cocu: "Hopelijk heeft Derby County genoeg geduld"

5 oktober 2019, 11:56

Phillip Cocu heeft een moeilijke eerste maanden achter de rug als hoofdtrainer van Derby County. De sportieve resultaten vallen behoorlijk tegen en door een uit de hand gelopen teamuitje, waarbij aanvoerder Richard Keogh een zware blessure opliep, werd de Nederlandse coach onlangs met een extra probleem opgezadeld. Toch vindt Steve Nicholson, journalist van Derby Evening Telegraph, dat Cocu een goede indruk maakt.

Bij Derby County, dat nu zestiende staat in de Championship, is Cocu de opvolger van huidig Chelsea-manager Frank Lampard. "De club en ook de fans verwachten zeker wel dat Derby een rol van betekenis speelt in het Championship en als het even kan in de topzes eindigt. Maar Cocu zal niet gezegd zijn: je moet promoveren. Toen Phillip kwam, zei hij te willen herhalen wat er vorig seizoen gepresteerd is. Dat betekent: de play-offs halen en dan maar kijken wat er verder mogelijk is", zegt Nicholson tegen de NOS.

De dronkemansrit van drie van zijn spelers heeft de Engelse klus van Cocu er niet makkelijker op gemaakt. "Ik was bij de persconferentie een dag na het incident en ik moet zeggen dat Phillip geweldig reageerde. Hij moet erg teleurgesteld zijn en zich verschrikkelijk in de steek gelaten voelen, maar hij ging er op een heel professionele manier mee om. Heel rustig."

Rust is wat Cocu uitstraalt, vindt Nicholson. "Hij stelt zich bescheiden op en gedraagt zich ingetogen tijdens de trainingen, maar ook langs de zijlijn tijdens de wedstrijden", vertelt hij. "De spelers vinden dat prettig, heb ik begrepen. Hij denkt veel na over het spelletje, ook in tactisch opzicht. Hij praat niet veel, geloof ik, maar als hij wat zegt, snijdt het hout."

Derby verloor geen van de laatst vier competitiewedstrijden en boekte vorige week de eerste thuiszege. "Ik hoop echt dat Phillip een succes wordt hier. Derby heeft de afgelopen tijd al te veel managers versleten. Cocu is begonnen aan het opbouwen van een nieuwe ploeg en is nu aan het kneden, waarna de resultaten moeten gaan komen. En straks komt ook Rooney er nog bij... Hopelijk heeft de club genoeg geduld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen