Bonucci prijst 'sterkere en gemenere' De Ligt de hemel in

5 oktober 2019, 12:27

Matthijs de Ligt kende een moeilijke start bij Juventus, maar heeft inmiddels zijn draai gevonden. Samen met Leonardo Bonucci vormt de oud-Ajacied een verdedigingsduo dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. De Italiaan is blij dat hij samenspeelt met De Ligt, die volgens Bonucci een heel mooie toekomst tegemoet gaat.

In aanloop naar de Italiaanse topper tussen Inter en Juventus zegt Bonucci dat De Ligt alle kwaliteiten heeft om de beste verdediger te wereld te worden. "Tijdens de eerste wedstrijden rustte een te grote druk op zijn schouders. Dat is ons allemaal overkomen, het hoort erbij, maar het gaat het nu beter", begint hij.

"Hij houdt er net als ik van om aan de bal te zijn", vervolgt Bonucci. "Hij komt van de Hollandse school waar ook verdedigers de bal snel rond moeten laten gaan. Maar in tegenstelling tot mij is hij sterker en gemener in één-op-één-situaties, het spelen op de man. Daar hadden we wat problemen mee, maar Matthijs groeit heel snel."

Eerder was Maurizio Sarri ook vol lof over de ontwikkeling die De Ligt doormaakt in Turijn. "De Ligt groeit exponentieel", zei de trainer na de 3-0 zege op Bayer Leverkusen in de Champions League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen