Blessure Lloris en nederlaag bezorgen Spurs dramaweek

5 oktober 2019, 15:50   Bijgewerkt: 5 oktober 2019, 17:32

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdagmiddag niet kunnen revancheren voor de ontluisterende 2-7 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion ging de geplaagde Londense club met 3-0 onderuit. De nederlaag kreeg een extra zwart randje door een ogenschijnlijk ernstige blessure van doelman Hugo Lloris.

Na de zware thuisnederlaag in de Champions League hoopte het team van trainer Mauricio Pochettino zich in de Premier League te herpakken, maar Spurs kende een dramatische start van de wedstrijd. Een voorzet van Pascal Gross werd niet goed verwerkt door Lloris, waardoor Neal Maupay van dichtbij de 1-0 kon maken. Na zijn fout kwam de Fransman verkeerd op de grond terecht, waarna hij na een lange blessurebehandeling per brancard van het veld werd gedragen. Gevreesd wordt voor een arm- of elleboogbreuk.

Met Paulo Gazzaniga als vervanger van Lloris slaagde Tottenham Hotspur er vervolgens niet in om wat aan de vroege achterstand te doen. De 2-0, die na een halfuur volgde, was een logisch gevolg van de verhoudingen op het veld. Een eerste inzet van Aaron Connolly kon nog worden gekeerd door de Argentijnse reservedoelman, maar in tweede instantie schoot de Ierse aanvaller wel raak.

Tottenham, dat in het nieuwe seizoen nog maar drie keer won, kon ook na rust geen vuist maken tegen Brighton, dat aantrad zonder de geblesseerde Davy Pröpper. De beslissing in de wedstrijd viel halverwege de tweede helft: Connolly kreeg te veel ruimte van Toby Alderweireld, plaatste de bal in de lange hoek en maakte daarmee zijn tweede doelpunt van de middag.

Door de verliespartij blijft Tottenham steken op de zesde plaats in de Premier League. Met wat pech zakt de Londense club nog een aantal plekjes, daar er dit weekend nog negen wedstrijden in de Premier League worden gespeeld. De afgang tegen Brighton is ook slechts nieuws voor manager Pochettino. De Argentijn staat al enige tijd onder druk en ziet zijn positie steeds wankeler worden.