Pochettino: "Blessure Lloris had een enorme impact op ons"

5 oktober 2019, 16:41

Mauricio Pochettino heeft er flink de pee in dat Tottenham Hotspur zaterdagmiddag de tweede nederlaag van de week leed. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion ging de Londense club met 3-0 onderuit. Vroeg in de wedstrijd viel doelman Hugo Lloris met een ogenschijnlijke blessure uit. Dat heeft zijn weerslag gehad op zijn team, denkt Pochettino.

Al na drie minuten raakte Lloris - nadat hij met een fout de 1-0 van Brighton inleidde - ernstig geblesseerd. "Zijn blessure had een enorm impact op ons. Het gebeurde al zo vroeg in de wedstrijd. Om meteen een doelpunt tegen te krijgen en je captain te verliezen, heeft een emotionele impact op het team. We hebben gezocht naar oplossingen en een andere manier van spelen, maar het lukte niet", aldus de trainer in Engelse media.

Tottenham won dit seizoen nog maar drie keer in de competitie, blameerde zich onlangs in de League Cup tegen League Two-club Colchester United en verloor midweeks met liefst 2-7 van Bayern München in de Champions League. "Dit is de moeilijkste periode die we doormaken in de vijf en een haf jaar dat ik hier ben. Er heerst een negatieve en emotionele sfeer. We moeten hard blijven werken en erin blijven geloven", vervolgt Pochettino.

De trainer hoopt dat de druk op zijn schouders en niet die van zijn spelers komt te liggen. "Dit is het moment waarop we sterk moeten zijn. We moeten de situatie niet onderschatten, maar wel blijven doorgaan. We kunnen altijd verbeteren", aldus de trainer, die nog niet weet hoe lang Lloris uit de roulatie is. "Hij is in het ziekenhuis. Meer nieuws is er nu niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen