Penalty voorkomt in extremis eerste puntverlies Liverpool

5 oktober 2019, 17:58   Bijgewerkt: 5 oktober 2019, 18:07

Liverpool heeft na acht duels bijna voor het eerst een steeek laten vallen in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp speelde op Anfield een moeizaam duel tegen Leicester City, dat knap derde stond. Een doelpunt van Sadio Mané leek genoeg voor de drie zwaarbevochten punten, totdat James Maddison tien minuten voor tijd de 1-1 produceerde. Uiteindelijk kwam het via een makkelijk gegeven penalty alsnog goed voor Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.

In een weinig verheffende eerste helft waren zowel Liverpool als Leicester City dreigend, maar bleven grote mogelijkheden eigenlijk uit. De defensie van Liverpool oogde in ieder geval wat zekerder dan midweeks tegen Red Bull Salzburg, toen het drie tegentreffers slikte (4-3). En passant kwamen The Reds vijf minuten voor tijd plots op voorsprong. Een lange bal van James Milner werd op waarde geschat door de pijlsnelle Sadio Mané. De Senegalees schoof uiteindelijk keurig de openingstreffer binnen.

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis bleef Liverpool in de tweede helft lange tijd zonder kansen weg te geven overeind. Omdat de koploper zelf niet scoorde, bleef het spannend tot de slotfase. Tien minuten voor tijd werd een van de eerste kansen van de gasten benut door James Maddison, die voor de 1-1 en een fikse Liverpool-kater leek te zorgen.

Leek, want in de vierde minuut van de blessuretijd kreeg Liverpool de drie punten in de schoot geworpen. Na een lichte overtreding op Sadio Mané, die makkelijk naar de grond ding, benutte Milner koeltjes de strafschop en kreeg Liverpool alsnog de drie punten. De overwinning betekende een verlenging van de foutloze Premier League-reeks, die nu al maar liefst zeventien wedstrijden duurt.

Overige uitslagen Premier League:

Norwich City – Aston Villa: 1-5

Watford – Sheffield United: 0-0

Burnley – Everton: 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen