Roda JC moet snel nieuwe koper vinden voor aandelen

6 oktober 2019, 11:33

Roda JC moet nu Mauricio Garcia de la Vega eindelijk is vertrokken razendsnel doorschakelen naar een nieuwe oplossing. Er moet een nieuwe koper worden gevonden voor de tachtig procent van de aandelen die de Mexicaan zou overnemen. Bij voorkeur wordt dat geen buitenlandse investeerder. "Nee, liever een Nederlander, want dan is het gemakkelijker om de herkomst van het vermogen aan te tonen", aldus Hessel Meijer, de enige overgebleven directeur in Kerkrade. 

Tegenover De Telegraaf vertelt hij over het waarom het belangrijk is dat er snel een andere koper gevonden wordt. "Er zijn weer rekeningen die betaald moeten worden en binnenkort ook weer de salarissen, dus we hebben geld nodig. Daarnaast moet er voor 28 oktober een bankgarantie liggen bij de KNVB voor 906.000 euro, het bedrag dat we dit seizoen tekort komen op de begroting", aldus Meijer.

Wel is hij opvallend positief over de situatie, omdat Roda JC een club is zonder schulden – behoudens het kleine miljoen dat dit seizoen is opgedaan. "Dat kunnen niet veel voetbalclubs zeggen. Dat is natuurlijk te danken aan de fantastische bijdragen van Frits Schrouff de afgelopen jaren", aldus Meijer. Verder zijn onder De la Vega de kosten flink gedrukt, waardoor het instappunt niet eens zo heel ongunstig is, vindt Meijer.

Mocht het te lang duren, wacht er echter wel een vervelend scenario voor Roda JC. "Dan krijgen we opnieuw drie punten in mindering. Dan krijg je een kortere periode om alsnog aan de eis te voldoen. Als dat niet lukt, kan intrekking licentie gaan spelen." Meijer verwacht dat dat scenario overigens geen werkelijkheid zal worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen