Mönchengladbach grijpt verrassend macht in Bundesliga

6 oktober 2019, 16:01   Bijgewerkt: 6 oktober 2019, 20:08

Borussia Mönchengladbach is na zeven wedstrijden de verrassende koploper van de Bundesliga. Die Fohlen wonnen zondagmiddag van FC Augsburg (5-1) en profiteerden van de nederlaag die Bayern München gisteren (zaterdag) leed tegen het Hoffenheim van Alfred Schreuder (1-2).

Na de wedstrijden van zaterdag stonden vier ploegen bovenaan in de Bundesliga. Mönchengladbach wist dus dat het alleen de koppositie kon pakken. Dat geschiedde vanmiddag in het Borussia-Park. De thuisploeg kende een erg eenvoudig middag tegen laagvlieger FC Augsburg.

Binnen een kwartier stond het al 3-0 voor de gastheren. Denis Zakaria en tweemaal Patrick Herrmann namen de snelle doelpunten voor hun rekening. Later deden Alassane Plea en Breel Embolo ook nog een duit in het zakje voor de nieuwe koploper.

Aan de 4-0 van Plea ging een enorme blunder vooraf. Augsburg-doelman Tomas Koubek ging flink de mist in bij een terugspeelbal. De sluitpost liet de bal onder zijn voet door glippen en kon Plea afronden. Gladbach staat door de zege met zestien punten bovenaan. Gevolgd door Bayern München, RB Leipzig, SC Freiburg en Bayer Leverkusen. Deze vier ploegen hebben allemaal twee punten minder. Borussia Dortmund staat op vier punten achterstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen