Dramatisch Feyenoord terug op aarde na zeperd tegen Fortuna

6 oktober 2019, 16:31

Feyenoord is na het succes tegen FC Porto afgelopen donderdag tegen een enorme zeperd aangelopen in Sittard. Tot twee keer toe kwam Feyenoord niet scherp uit de kleedkamers, wat de Rotterdammers op de 1-0 en de 4-1 kwam te staan. Het werd nog spannend omdat Steven Berghuis na iets meer dan een uur spelen nog de 4-2 maakte, maar verder dan een kopbal van Luis Sinisterra op de paal kwamen de dramatisch spelende Rotterdammers niet. 

Tot nu toe was het een mooie week geweest voor Feyenoord. Door met 5-1 te winnen van FC Twente ging het met vertrouwen het Europa League-duel met FC Porto tegemoet. Feyenoord versloeg de topclub uit Portugal met 2-0 en kon in Sittard de kers op de taart zetten door ook daar drie punten te pakken en zo met een goed gevoel de interlandperiode in te gaan. Bovendien meldde Feyenoord zich dan in de top vijf, omdat FC Utrecht een dag eerder had verloren van Vitesse.

De voortekenen waren goed voor Feyenoord. Sinds 1995 hadden de Rotterdammers niet meer verloren van Fortuna in de Eredivisie en bovendien werden de laatste zeven edities gewonnen. Dit keer moest ook geen probleem worden, Fortuna had pas drie keer gelijk gespeeld en slechts acht doelpunten gemaakt in evenzoveel wedstrijden. Een driepunter was voor de Limburgers dus noodzaak om bij de ploegen erboven aansluiting te vinden.

Feyenoord kwam na de vroege 1-0 van Ciss via Ridgeciano Haps verdiend op gelijke hoogte, zij het met wat geluk. Haps probeerde het met een schot uit de tweede lijn, via Clint Essers verdween de bal in het doel. Keeper Alexei Koselev was door de aanraking van Essers kansloos, maar had daarvoor Eric Botteghin en Sam Larsson nog van scoren afgehouden. Aan de overkant voorkwam Vermeer bij een stand van 1-0 erger voor Feyenoord door knap te redden bij een knal van Mark Diemers.

Bij het uitkomen van de kleedkamers wist Feyenoord wat het te doen stond: twee keer scoren voor een punt en drie keer voor een zege. Direct na de aftrap kreeg de ploeg van Jaap Stam echter de volgende dreun. Binnen veertig seconden lag de bal al in het net: Bassala Sambou kopte raak uit een afgemeten voorzet van Diemers. De kopbal van de spits was knap, maar opvallender was de vrijheid - direct na de aftrap - die Sambou kreeg om met zijn hoofd te vuren richting het doel van Vermeer.

De marge van drie moest genoeg zijn voor Fortuna, als er dan een keer gewonnen kon worden dan was het nu. Omdat Feyenoord met nog 25 minuten te gaan de 4-2 maakte via een reboundgoal van Berghuis, werden het nog twintig spannende minuten in het zuiden. Fortuna werd achteruit gedwongen en kreeg te maken met Nicolai Jørgensen, die vlak voor de treffer van Berghuis was ingevallen.

Het was puur overleven wat Fortuna in het restant wat deed, maar de gevreesde aansluitingstreffer bleef uit. Het verschil in goals bleef twee en dat trok het team van Sjors Ultee over de streep. Eindelijk was daar de eerste overwinning van Fortuna, terwijl Feyenoord in mineur achter bleef. Fortuna maakt aansluiting met de teams boven de rode streep, terwijl Feyenoord vergeet zich in de top vijf te melden. Het gevoel waarmee het de interlandweek ingaat is - ondanks de prachtige afgelopen donderdagavond - enorm slecht. 

Opstellingen & beoordelingen*:

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 5.5, George Cox 5, Branislav Ninaj 7, Cian Harries 6, Clint Essers 5.5 (69. Patrik Raitanen 5.5), Felix Passlack 7, Tesfaldet Tekie 6, Jorrit Smeets 6, Amadou Ciss 7.5, Mark Diemers 6.5 (90+2 Nassim El Ablak -), Bassala Sambou 6.5 (81. Rasmus Karjalainen -).

Feyenoord: Kenneth Vermeer 5, Rick Karsdorp 4.5, Eric Botteghin 4.5 (77. Orkun Kökcü -), Edgar Ié 4, Ridgeciano Haps 6, Renato Tapia 4.5 (54. Nicolai Jørgensen 6), Leroy Fer 5.5, Jens Toornstra 5.5, Steven Berghuis 6, Luis Sinisterra 6, Sam Larsson 5 (64. Luciano Narsingh 5).

Man of the match: Amadou Ciss

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen