Missers Luuk de Jong breken Sevilla op tegen FC Barcelona

6 oktober 2019, 23:09   Bijgewerkt: 6 oktober 2019, 23:14

Omdat Luuk de Jong meerdere grote kansen miste, heeft FC Barcelona een geflatteerde overwinning geboekt op Sevilla (4-0). De voormalig Eredivisie-topscorer had voor rust al een hattrick kunnen maken, maar blijft hij desondanks op zijn eerste doelpunt voor Sevilla wachten. Voor de missers kregen de Andalusiërs de rekening gepresenteerd van Barcelona, dat het duel wel eindigde met negen man.

De Jong kreeg in de eerste helft drie enorme kansen voor zijn vurig gewenste treffer in het shirt van Sevilla. Het zat de oud-PSV'er ook bepaald niet mee. Een strak geschoten bal in de korte hoek werd bijvoorbeeld knap door Marc-André ter Stegen gered. Pas na de drie mogelijkheden voor De Jong liet Barcelona iets van zich horen. Daarbij was het wel meteen raak.

Luis Suarez gaf De Jong een lesje in effectiviteit. De Uruguayaan benutte direct zijn eerste mogelijkheid. Met een omhaal opende Suarez de score. Daarna ging het hard. Binnen tien minuten scoorde Barça nog tweemaal. Arturo Vidal, die de voorkeur kreeg boven Sergio Busquets, gleed een voorzet van Arthur binnen. Ook Ousmane Dembele - hij speelde in plaats van Antoine Griezmann - beloonde zijn basisplaats met een doelpunt. Nadat de Fransman zijn man knap uitkapte, haalde hij doeltreffend uit.

In de tweede helft kreeg De Jong wederom een grote mogelijkheid. De spits snoepte de bal af van Frenkie de Jong en haalde meteen uit. Deze keer had Ter Stegen het nakijken, maar bracht de paal redding op het schot van De Jong. Na een dik uur werd De Jong gewisseld voor Chicharito, die de hoofdrol vertolkte bij de twee rode kaarten voor Barcelona. Ronald Araujo haalde de doorgebroken Mexicaan neer en moest dat bekopen met een rode kaart. Dembele ging hierop in protest en moest met zijn tweede gele kaart ook vertrekken. Even daarvoor had Lionel Messi met eem magistrale vrije trap voor de 4-0 gezorgd.

De rode kaarten bezorgen Ernesto Valverde wel enkele personele problemen voor na de aanstaande interlandperiode. Naast het wegsturen van Araujo en Dembele viel Jean-Clair Todibo geblesseerd uit en kreeg Pique geel. Pique is nu geschorst voor het aanstaande competitieduel met Eibar. Daardoor kan Pique de daaropvolgende El Clasico van 26 oktober wel spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen