Van de Beek wil van grotere waarde worden bij Oranje: "Hongerig"

7 oktober 2019, 07:40

Donny van de Beek wil zich in de komende interlands meer laten gelden bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Ajax speelde tot dusver slechts zeven interlands en wat hem betreft komt daar snel verandering in. "Ík zal de bondscoach moeten overtuigen dat hij me nodig heeft. Het gaat nu goed met Oranje en het is aan mij om daar nu ook een aandeel in te krijgen."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Vertrouwen voelt Van de Beek namelijk zeker van Koeman, die hem in goede of in slechte vorm opriep en nu na zijn blessure de Ajacied ook direct weer opnam in de selectie. "Hij heeft vertrouwen in me, want anders had hij toen ook kunnen zeggen: 'Helaas, maar ik kies nu voor anderen.' Dat heeft hij nooit gedaan. Dus mijn kans gaat echt wel komen. Ik blijf rustig in de goede zin van het woord, want ik ben echt wel hongerig."

Een vaste basisplaats veroveren op het middenveld is met de flinke concurrentie moeilijk: met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum lijkt alleen de plaats van Marten de Roon te vervangen. "Mensen denken dat ik meer interlands achter mijn naam heb, omdat ik er al een tijdje bijzit, maar er is een flink aantal duels dat ik niet ben ingevallen. Ik wil er nog wel wat interlands bijschrijven natuurlijk", aldus de ambitieuze Van de Beek.

Het voordeel is dat hij bij Ajax inmiddels ook in een meer controlerende rol op het middenveld heeft gespeeld. "Dat is ook iets wat heel goed kan, maar ik meld me en zie wel wat er gebeurt", aldus de Ajacied. "Ik voel me na mijn hamstringblessure weer steeds fitter en heb weer een aantal wedstrijden in de benen. Als het moet in Oranje ben ik er klaar voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen