De Boer met goed gevoel play-offs in, Jans eindigt met punt

7 oktober 2019, 07:56

Frank de Boer gaat met een goed gevoel de play-offs in. De oefenmeester versloeg in de nacht van zondag op maandag New England Revolution (3-1) en dat is ook de eerste tegenstander het toetje van de MLS. Na de interlandperiode, op zaterdag 19 oktober, gaat het spektakel los in Amerika en wordt er gestreden om het landskampioenschap.

Als Atlanta dan net zo goed start als zondagavond, dan komt het wel goed. Darlington Nagbe opende namelijk al binnen drie minuten de score en hoewel de bezoekers via Christian Penilla vijf minuten later alweer gelijkmaakten, werd het niet spannend. In de tweede helft beslisten Josef Martínez – de nummer drie op de topscorerslijst van de MLS – en Julian Gressel binnen tien minuten de wedstrijd. Als nummer twee van de Eastern Conference moet Atlanta United direct aan de bak in de play-offs, al zou dat tegen New Engeland normaliter geen probleem mogen vormen.

DC United – FC Cincinnati 0-0

Ron Jans heeft bij zijn laatste wedstrijd van dit seizoen een punt gepakt op bezoek bij DC United en dat is bijzonder knap, aangezien het de hele tweede helft met negen man speelde. Voormalig Roda JC-speler Roland Lamah en Joseph-Claude Gyau gingen vlak voor rust beide met een directe rode kaart van het veld, toch hield Przemyslaw Tyton de nul en pakte Jans een punt.

Los Angeles – Colardo Rapids 3-1

Het seizoen van Los Angeles is in stijl afgesloten. De ploeg van Carlos Vela, hij maakte een hattrick, brak dit seizoen diverse MLS-records. Het pakte de meeste punten ooit, maakte de meeste treffers – evenveel als het record van LA Galaxy uit 1998 -, bereikte als snelste ploeg ooit de play-offs én de grens van honderd punten, en met Vela hebben ze iemand die het record van meeste goals (34) en assists (15) heeft gebroken. Dat met een 3-1 winst de play-offs wordt begonnen, spreekt dan ook eigenlijk voor zich.

Houston Dynamo - Los Angeles Galaxy 4-2

Ondanks een vroeg openingsdoelpunt van Zlatan Ibrahimovic won de thuisploeg, dat geen uitzicht meer had op het bereiken van de play-offs knap van de nummer vijf van de MLS. In het laatste half uur werd een 1-2 achterstand nog volledig omgedraaid in een 4-2 overwinning. Vlak voor tijd kreeg voormalig PSV'er DaMarcus Beasley (37) een publiekswissel: hij zette een punt achter zijn loopbaan.