Sevilla-trainer Lopetegui: "De Jong heeft heel veel goed gedaan"

7 oktober 2019, 08:47   Bijgewerkt: 7 oktober 2019, 11:04

Luuk de Jong en Sevilla verloren zondagavond met ruime cijfers (4-0) van FC Barcelona. De Nederlandse spits maakte dit seizoen nog geen doelpunt en miste ook tegen Barça veel kansen, desondanks kan hij rekenen op de steun van zijn trainer Julen Lopetegui.

"We hebben een wedstrijd verloren waarin we veel energie lieten zien. De eerste 30-35 minuten waren van ons, we hadden zeer duidelijke kansen en we scoorden niet", sprak Lopetegui na afloop tegenover Marca. Barça liep nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong, waar de trainer van Sevilla dat absoluut niet nodig vond. "Zij maken een goal uit hun eerste schot en zonder veel te creëren lopen ze zomaar uit naar 3-0. Dat heeft ons pijn gedaan. Een onterechte en verwoestende nederlaag."

De Jong was ook in Camp Nou ongelukkig voor de goal. De van PSV overgekomen spits startte opnieuw in de basis en kreeg een aantal grote kansen om te scoren. In de tweede helft raakte hij oog in oog met Marc-André Ter Stegen de paal. "De Jong heeft heel veel dingen goed gedaan, ook in het teambelang. Maar om in Camp Nou te winnen, moet je bijna alles goed doen en net dat beetje geluk hebben", sprak Lopetegui na afloop over de rol van De Jong.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen