Van de Beek of toch De Roon?: "Ik ben de discussie gewend"

7 oktober 2019, 21:11   Bijgewerkt: 7 oktober 2019, 21:27

Nu Donny van de Beek hersteld is van een hamstringblessure, moet Ronald Koeman een knoop doorhakken. Kiest de bondscoach van het Nederlands elftal donderdag tegen Noord-Ierland voor de 22-jarige Ajacied, of krijgt Marten de Roon een plek op het middenveld? "Volgens mij hoor ik die discussie al anderhalf jaar. Ik moet er altijd een beetje om lachen", aldus De Roon.

De middenvelder van Atalanta startte acht van de laatste tien interlands van het Nederlands elftal. Onbetwist is hij echter niet. "Natuurlijk krijg ik die meningen mee, maar het is niet dat ik er iets mee doe. Ik probeer m'n best te doen en de bondscoach te overtuigen", aldus De Roon, die tegenover de NOS aangeeft de discussie niet zat te zijn. "Nee, ik ben het gewend."

De Roon stond van de laatste tien interlands alleen niet aan de aftrap tegen België (1-1) en de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (0-4). "Ik denk omdat de resultaten goed zijn geweest", zegt De Roon. "Er is ook een balans op het middenveld. Als Frenkie en Gini aanvallen en Donny is dan ook nog weg, kan het middenveld open liggen. Dat zijn gedachten die de bondscoach kan hebben. Ik wil zeker niet die 'ideale twaalfde man' zijn. Tegen Estland zat ik op de bank en wonnen we. Dan ben ik de eerste die blij is, maar ik ben liever een van de elf."

Van de Beek miste de laatste interlandperiode, maar is er tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland weer bij. Hij hoopt op een basisplaats. "Ik denk dat iedereen zichzelf wel opstelt, toch? Uiteindelijk ligt het allemaal aan jezelf. Je moet zorgen dat een trainer niet meer om je heen kan, dat zal ik ook moeten doen", vertelt de Ajacied, die op de trainingen hoopt Koeman te overtuigen. "Dan maakt de positie, op 6 of op 10, mij niet uit. Als ik maar lekker kan voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen