Promes voelt vertrouwen trainers: "Dat zijn geen kleine meneren"

7 oktober 2019, 23:51

Na een moeilijk seizoen bij Sevilla is de lach terug bij Quincy Promes. De aanvaller is basisspeler bij Ajax en scoorde al zeven keer voor zijn nieuwe club. "Natuurlijk wilde ik slagen bij Sevilla, maar ik heb de keus durven maken om terug te komen", aldus Promes.

De 27-jarige aanvaller stelt dat hij in goeden doen is. "Ik hoop deze vorm vast te houden. Dan denk ik dat ik goed teruggekomen ben na zo'n wisselvallig seizoen", zegt hij voor de camera van Veronica Inside. Ondanks dat hij niet slaagde in Spanje, vindt hij dat hij een leerzaam jaar achter de rug heeft. "Ik neem al het positieve mee. Ik had er meer verwachtingen van, maar dat ligt nu achter me. Ik ben mentaal sterk genoeg om realistisch naar mijn situatie te kijken. Daardoor ben ik nu bij Ajax. We doen het goed, zowel in de Champions League als in de competitie."

Promes vindt dat hij productiever moet worden: meer goals maken en meer assists geven. "Dat kan zeker beter", aldus de aanvaller, die zich niet druk maakt om de kritiek die hij als international soms te verduren krijgt. "Ik krijg alleen maar mee wat relevant is. Feedback van de trainers, collega's, familie en vrienden. Wat daar verder omheen gebeurt, maak ik me niet zo druk om. Er wordt altijd wat gezegd en geschreven, zeker rondom mij. Ik weet niet waar het vandaan komt."

Ondanks de kritiek, krijgt Promes steevast het vertrouwen van Oranje-bondscoach Ronald Koeman en Erik ten Hag. "Daar haal ik mijn vertrouwen uit. Dat zijn mensen die bijna dagelijks intensief met mij werken. Met meneer Koeman niet zo vaak, maar als ik hier ben ziet hij van dichtbij hoe ik mij ontwikkel. Dat zijn geen kleine meneren in de voetbalwereld. Als die twee vertrouwen in mij hebben, dan zegt dat genoeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen