Luuk de Jong: "Hoe kan eerste kans er in godsnaam niet in gaan?"

8 oktober 2019, 07:58

Luuk de Jong lag zondagnacht wel even wakker van zijn gemiste kansen tegen FC Barcelona. Een paar uur later meldde de doelpuntloze spits van Sevilla zich bij het Nederlands elftal. "Ik lag in bed te denken: zo'n eerste kans, bij 0-0, hoe kan die er in godsnaam niet in gaan?!", blikt De Jong terug.

Helaas voor hem haalde Marc-André ter Stegen het schot uit de korte hoek. "Negen van de tien keer is dat een goal. En dan ben je 'los' in zo'n wedstrijd. Nu zit het totaal niet mee", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. Ondanks het uitblijven van doelpunten blijft trainer Julen Lopetegui hem opstellen. "De trainer zegt: 'Jij brengt ook andere dingen voor het team'. Hij ziet me als de 'storende leider', degene bij wie het drukzetten voorin begint. In veel wedstrijden zijn we dominant en komen we tot kansen."

Dat laatste stemt De Jong positief. "In het begin heb ik, laten we het zo zeggen, lastige ballen gekregen uit voorzetten. We hebben dan ook vijftien nieuwe spelers die allemaal hopen dat de trainer hen opstelt. Maar tegen Barcelona waren de voorzetten zondag echt goed. Het voetballende deel gaat steeds beter, alleen ben ik natuurlijk reëel: uiteindelijk wordt een spits afgerekend op doelpunten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen