Brood ziet vergelijkingen tussen Pierre en Van Hooijdonk junior

8 oktober 2019 – Sydney van Hooijdonk maakt momenteel furore bij NAC Breda. De jonge aanvaller heeft zich met zijn elftal gekroond tot periodekampioen en diens trainer Ruud Brood ziet en snapt de vergelijkingen met zijn vader, Pierre van Hooijdonk. "Sydney is net als zijn vader lang en ook qua motoriek zijn ze min of meer hetzelfde."

Brood ziet vergelijkingen tussen Pierre en Van Hooijdonk junior

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "En als hij achter een vrije trap gaat staan, heeft hij een beetje dezelfde stijl als zijn vader", vervolgt Brood. "Maar zoals Pierre 'm trapte, was natuurlijk wel uniek. Die had een vrijetrappentechniek, waarbij je bij 95 procent van de ballen al terug kon lopen naar de middenlijn, want die bal ging er toch wel in. Sydney schiet ze tot nu toe nog op de lat. Daar hebben we 'm wel een beetje mee lopen dollen."

Brood is sowieso zeer content met de ontwikkeling van Van Hooijdonk. "Ik heb Sydney er vorig jaar al een beetje aan laten proeven. Als trainer probeer je zo'n jongen te helpen zich te ontwikkelen en te kijken waar zijn kwaliteiten liggen. Hij is als jonge spits achteraan de rangorde begonnen, maar hij doet het nu heel goed", vindt de coach. "Ik vind het ook heel mooi voor Pierre. Elke vader zou trots zijn als zijn zoon bepalend kan zijn."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd