De Ligt voelde druk als grote aankoop in begin bij Juventus

8 oktober 2019, 10:56

Matthijs de Ligt voelde na zijn komst bij Juventus in de beginfase de druk van het zijn van een grote aankoop. De verdediger, die voor ruim tachtig miljoen overkwam van Ajax, wilde koste wat het kost geen fout maken. "Maar dat is juist hetgeen wat je niet moet doen, want zo heb ik nog nooit gespeeld. Ik denk dat dat me in de eerste weken een beetje dwarszat."

Dat vertelt hij tegenover Trouw over zijn eerste periode bij Juventus. Die les heeft De Ligt inmiddels geleerd. "De belangrijkste les is dat vertrouwen als speler heel belangrijk is", meent de centrale verdediger, die volgens zijn coach Maurizio Sarri alsnog te snel gebracht moest worden bij de Oude Dame. Daar kan de oud-Ajacied zich wel in vinden.

"Elke speler die bij een nieuwe club komt, moet even de tijd krijgen om zich te kunnen settelen in het team. Met Chiellini en Bonucci hadden we twee centrale verdedigers die de laatste jaren tot de top behoren. Het idee was om mij rustig in te passen, maar dat is iets anders gelopen", aldus De Ligt. "Natuurlijk is het fijn dat ik speel, maar je wordt wel meteen in het diepe gegooid. Dat is voor mij een hele uitdaging."

Ook is het flink aanpoten in de sterke competitie, de Serie A. "Een van de mindere ploegen in de competitie, Brescia, heeft Mario Balotelli in de spits lopen", legt De Ligt het verschil met de Eredivisie uit. "Elke wedstrijd sta je óf tegen een beer van een kerel óf tegen iemand die snel en technisch vaardig is." Ook aan de bal wordt er van De Ligt veel gevraagd. "Er wordt altijd gedaan alsof het in Italië het belangrijkste is om alleen de spits uit te schakelen, maar dat is niet meer de realiteit van nu. In de hele wereld is het voetballende aspect ook belangrijk geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen