Löw over keepersdebat: "Neuer is onze nummer één voor EK"

8 oktober 2019 – Het keeperdebat blijft de gemoederen bezighouden in Duitsland. Marc-André Ter Stegen maakte onlangs duidelijk niet blij te zijn met zijn reserverol achter Manuel Neuer en dat maakte veel los bij de Duitse ploeg. Bondscoach Joachim Löw is duidelijk in zijn woorden en kiest voor Manuel Neuer in de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Estland, terwijl Ter Stegen in het oefenduel met Argentinië onder de lat zal staan.

Löw over keepersdebat: "Neuer is onze nummer één voor EK"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Neuer is al jaren de vaste keeper van die Mannschaft en draagt ook de aanvoerdersband. Onlangs gaf zijn concurrent, FC Barcelona-keeper Ter Stegen, aan dat hij niet blij was met zijn vaste reserverol en ook vanuit Duitsland klonken er steeds meer geluiden over een wisseling van de wacht. Bayern München dreigde met een boycot van de Duitse ploeg als Neuer daadwerkelijk zou worden gepasseerd.

Bondscoach Löw is niet onder de indruk van de discussie en probeert de gemoederen te bedaren. "Eigenlijk is er niet veel gebeurd. Marc heeft zijn teleurstelling duidelijk gemaakt, wat te begrijpen is. Hij mag spelen tegen Argentinië, Manuel tegen Estland. Verder wil ik er geen woorden meer aan vuil maken", zei de Duitse oefenmeester volgens het Belgische Nieuwsblad. "Ik heb al vaker gezegd dat Manuel met het oog op het EK van 2020 onze aanvoerder is en ook de nummer één in het doel is, als niets onverwachts gebeurt. Natuurlijk telt de concurrentiestrijd voor iedere speler. Ter Stegen krijgt nu de wedstrijd tegen Argentinië, een tegenstander van naam, waarin hij zich kan bewijzen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd