Dest eerlijk: "Vroeger dacht ik nooit aan een carrière bij USA"

8 oktober 2019, 13:27   Bijgewerkt: 8 oktober 2019, 17:57

Sergino Dest dacht vroeger nooit aan een interlandcarrière bij de Verenigde Staten. Pas toen de talentvolle verdediger van Ajax voor de Amerikaanse jeugdelftallen werd opgeroepen ging hij nadenken over zijn Amerikaanse roots. De verdediger hoopt volgende maand zijn keuze te maken voor een interlandcarrière bij Nederland of de Verenigde Staten. 

"Mijn vader komt uit Brooklyn, maar thuis in Almere werd er gewoon Nederlands gesproken. Sterker nog, een paar jaar geleden was mijn Engels nog zeer matig. Ik was ook helemaal niet bezig met mijn Amerikaanse 'roots'. Totdat ik in Amerikaanse jeugdelftallen ging voetballen", vertelt Dest op de website van Ajax. De uitverkiezing voor de Amerikaanse jeugdelftallen zette de rechtsback aan het denken. "Vanaf dat moment werd mijn Engels beter, maar ging ik me ook steeds Amerikaanser voelen. Ik besefte: hé, dit is óók mijn nationaliteit.' Nu vind ik het mooi om zowel Nederlander als Amerikaan te zijn. Het is een verrijking.

Dest debuteerde in de vorige interlandperiode voor Team USA, maar werd na een goed gesprek met USA-bondscoach Greg Berhalter niet opgeroepen voor deze interlandperiode. Omdat zijn debuut voor USA een oefenduel betrof, kan de Ajacied nog steeds voor Oranje uitkomen. "Als ik vroeger aan voetbal dacht, dacht ik aan Ajax en Oranje. Nooit aan Amerika. Maar door Oranje werd ik niet benaderd", sprak Dest.

Zodra de achttienjarige verdediger speeltijd maakt in een officiële interland, kan hij niet meer switchen. Recent sprak bondscoach Ronald Koeman met de gewilde rechtsback. 

Lees ook: Dest hoopt volgende maand keuze tussen Oranje en VS te maken

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen