San Siro blijft trainerskerkhof: Giampaolo na 111 dagen op straat

8 oktober 2019, 19:47   Bijgewerkt: 8 oktober 2019, 19:53

Het lukt AC Milan maar niet om de club in rustig vaarwater te krijgen. De Italiaanse gevallen grootmacht heeft dinsdagavond aangekondigd dat trainer Marco Giampaolo het veld heeft moeten ruimen. Hij was pas vier maanden bezig als hoofdcoach in San Siro, maar moet de tol betalen voor een slechte seizoensstart.

AC Milan staat dertiende in de Serie A en verzamelde slechts negen punten in de eerste zeven duels. Afgelopen weekend werd er moeizaam gewonnen van Genoa (1-2), maar dat bleek de redding van Giampaolo niet te zijn. De club heeft namelijk besloten om hem te ontslaan. De oefenmeester was drie jaar trainer van Sampdoria alvorens hij in zomer als vervanger van Gennaro Gattuso werd aangesteld bij Milan. Ook hij is er niet in geslaagd om de Rossoneri in rustig vaarwater te krijgen. Milan behoudt zodoende de reputatie van trainerskerkhof. Sinds 2014 sneuvelden Mauro Tassotti (interim), Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Sinisa Mihajlovic, Cristian Brocchi (interim), Vincenzo Montella, Gattuso en Giampaolo.

Pioli waarschijnlijk opvolger

De kans is groot dat AC Milan na het ontslag van Giampaolo in zee gaat met Stefano Pioli. De 53-jarige coach heeft een verleden bij Internazionale en dat maakt zijn eventuele aanstelling pikant. Eerder werkte hij ook bij onder meer Parma, Bologna, Lazio en Fiorentina.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen