Heracles en Twente gaan jeugdsamenwerking intensiveren

8 oktober 2019, 20:52

Heracles Almelo en FC Twente zijn grote rivalen, maar werken wel samen met de jeugdopleidingen. Die samenwerking zal in de toekomst nog meer betekenis krijgen, zo hebben de clubs besloten. Met ingang van het seizoen 2020/2021 willen de clubs op gelijkwaardige basisinvulling geven aan de gezamenlijke jeugdopleiding.

Beide clubs hebben daartoe dinsdag een intentieovereenkomst getekend. De komende maanden zal er worden gewerkt aan het vormgeven van de plannen, meldt RTV Oost. Door de samenwerking te intensiveren denken de clubs allebei stappen vooruit te kunnen zetten. "De jeugdopleiding moet in het teken komen te staan van het ontwikkelen van regionaal talent. Vanuit die visie staat samenwerking boven concurrentie", zegt Tim Gilissen, technisch manager van Heracles.

Namens Twente laat Ted van Leeuwen weten enthousiast te zijn. "De academie heeft de spelers straks meer te bieden. Een uitstroom naar twee Eredivisieclubs in plaats van een. De kans dat te bereiken is groter wanneer er op basis van gelijkwaardigheid samengewerkt wordt." Gilissen hoopt dat beide Eredivisie-clubs er beter van zullen worden. "We moeten beseffen dat er nog een hoop werk te doen is, maar er is wederzijds vertrouwen in een positief resultaat."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen