O'Neill wil profiteren van 'zware last op schouders' van Oranje

9 oktober 2019, 08:53

Er heerst een hoog verwachtingspatroon rond het Nederlands elftal en dat is precies waar Noord-Ierland bondscoach Michael O'Neill van wil profiteren met zijn ploeg. Hij ziet in Nederland een hele goede ploeg, maar weet ook dat de druk ontzettend hoog is na het mislopen van de afgelopen twee eindtoernooien.

"Het is een team dat de weg omhoog heeft gevonden, maar ook een team met een bepaalde druk omdat zij zich niet plaatsten voor de afgelopen twee toernooien", zei O'Neill tegenover Sky Sports. "Het is niet het meest ervaren team. Virgil van Dijk is de beste verdediger in de wereld, maar hij speelde maar dertig interlands. Misschien hebben zij nog niet die ervaring die het Nederlands elftal vroeger wel altijd had."

Oranje kan donderdagavond hele goede zaken doen in Groep C. Bij winst klimt het over de Noord-Ieren heen en zet het een hele belangrijke stap richting de plaatsing voor het EK. "Er rust een zware last op hun schouders. We kennen de sterke en zwakke punten van het elftal. Met Memphis hebben ze een fantastische speler. Van de Beek en Wijnaldum zorgen voor veel scorend vermogen vanaf het middenveld en Van Dijk en De Ligt zijn grote gevaren bij dode spelmomenten", waarschuwt de trainer zijn ploeg. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen